Thuis
Alles = homemade en wordt met liefde bereid!
dus soms is iets (lekker) op

Olijfolie = van eigen olijfgaard
In het zuiden van Frankrijk, staan zo'n 
40 olijfbomen waar onze schoonvader, jaarlijks in december, voor ons alle olijven van de bomen plukt 








olijfolie - eigen olijfgaard


De olijfolie die o.a. gebruikt wordt op de salades komt van de eigen olijfgaard van onze schoonvader, in Zuid-Frankrijk. Hier staan zo’n 40 olijfbomen. Ieder jaar worden de olijven van november tot januari geplukt en vervolgens geperst in een olijfmolen uit de 13e(!) eeuw. De olijven worden hier eerst gezuiverd van blaadjes en gewassen. Vervolgens geperst waardoor de olie naar beneden zakt en alleen de pulp achterblijft in een zeef. Wij gebruiken alleen de olie van de eerste koude persing; de pure olijfolie. De zuurgraad van de olijfolie is minder dan 1% en ontvangt daardoor het kwaliteitskeurmerk ‘extra vierge olijfolie’. 



« Terug naar het overzicht
... Bocca, onze koffie- branderij, tot beste van Europa uitgeroepen
is