Over ons

“Doen waar je blij van wordt” dat is mijn motto. En niet alleen dat van mij, maar eigenlijk van iedereen binnen het team, want we doen het natuurlijk samen! Dat voel je aan de sfeer en merk je aan hoe gedreven en enthousiast ieder van ons bezig is met z’n vak en aan de loyaliteit onderling.

Bij sollicitaties is de eerste vraag die ik mezelf stel “word ik blij van deze persoon?” Dat klinkt misschien gek, maar het is van essentieel belang dat een nieuwe collega bij Nieuwland past. Je kunt namelijk honderd jaar horeca-ervaring hebben of over een cv beschikken waar je ‘u’ tegen zegt, als het niet klikt, dan werkt het niet.

Zo werkt mijn motto in alles door; het is de basis van alle keuzes die mijn team en ik  maken. Hoe het interieur tot in detail op elkaar is afgestemd, hoe de gerechten van de menukaart op elkaar aansluiten en wat voor persoonlijke service we onze gasten bieden. Zelf in de watten gelegd worden is heerlijk, maar nog fijner is dat om bij anderen te doen.

En om werkelijk te doen waar je blij van wordt en je hart te volgen, moet je af en toe het roer om durven gooien. Vele van ons deden dat dan ook na hun studie. Ikzelf, ben daar ook een voorbeeld van. Lang geleden, begon ik in de spoelkeuken. Daarna werkte ik, naast mijn studie, mezelf langzaam op tot bedrijfsleidster van een grote horecazaak in Amsterdam. Eindelijk studeerde ik af als conceptbedenker en ging via een omweg aan de slag als Marketeer bij de Efteling. Maar echte sprookjes maak je toch zelf waar en dus besloot ik mijn droom achterna te gaan; een eigen horecazaak op te starten. Een zaak waarin ik niet alleen mijn passie voor horeca kwijt kan, maar zeker ook voor inrichting en styling.

In januari 2013 opende ik samen met mijn schoonzusje Renate de deuren van Lunchcafé Nieuwland. Jarenlang runden we samen de zaak, wat een feest was dat! Begin 2020 besloot Renate haar hart te volgen en te stoppen met Nieuwland, omdat ze nog meer dromen na wil streven. Nog eenmaal zetten Renate en ik samen onze schouders eronder, tijdens de eerste Corona lockdown periode. We renoveerden Nieuwland grondig en doopten het om tot “Nieuwland 2.0”. Daarna ging ik alleen door, nou ja alleen…? Met een sterk en zeer gedreven team om me heen. En met succes!

Nieuwland; vanaf dag 1 een geliefde zaak door velen en ondertussen niet meer uit het straatbeeld van Tilburg weg te denken. En ik, ik doe nog steeds elke dag waar ik blij van word, samen met een onwijs leuk en gezellig team!

Astrid, eigenaresse Lunchcafé Nieuwland