Over ons

“Doen waar je blij van wordt” dat is ons motto. En niet alleen dat van ons, maar eigenlijk van iedereen binnen ons team, want we doen het natuurlijk samen! Dat voel je aan de sfeer en merk je aan hoe gedreven en enthousiast ieder van ons bezig is met z’n vak en aan de loyaliteit onderling.

Bij sollicitaties is de eerste vraag die wij onszelf stellen “word ik blij van deze persoon?” Dat klinkt misschien gek, maar het is van essentieel belang dat een nieuwe collega bij Nieuwland past. Je kunt namelijk honderd jaar horeca-ervaring hebben of over een cv beschikken waar je ‘u’ tegen zegt, als het niet klikt, dan werkt het niet.

Zo werkt ons motto in alles door; het is de basis van alle keuzes die we maken. Hoe het interieur tot in detail op elkaar is afgestemd, hoe de gerechten van de menukaart op elkaar aansluiten en wat voor persoonlijke service we onze gasten bieden. Zelf in de watten gelegd worden is heerlijk, maar nog fijner is dat om bij anderen te doen.

En om werkelijk te doen waar je blij van wordt en je hart te volgen, moet je af en toe het roer om durven gooien. En dat hebben wij gedaan.  Lang geleden is Astrid ooit eens begonnen in de spoelkeuken. Vervolgens werkte zij zichzelf langzaam op (naast haar studie), tot bedrijfsleidster van een horecazaak in Amsterdam. Na heel wat mooie jaren in Amsterdam studeerde ze af als conceptbedenker en ging via een omweg aan de slag als Marketeer bij de Efteling. Maar echte sprookjes maak je toch zelf waar en dus besloot ze haar droom achterna te gaan en een eigen horecazaak op te starten. Een zaak waarin ze niet alleen haar passie voor horeca maar zeker ook voor inrichting en styling kwijt kan. Renate vond tijdens haar studietijd in Tilburg de horeca al het leukste wat er was. Niet alleen om de gezelligheid op te zoeken, maar ook om heerlijk te ‘knallen’ en gasten blij te maken. Na haar afstuderen volgden verschillende (kantoor)banen op het gebied van wijkontwikkeling en leek even de horeca ver achter haar te liggen..

Toen we allebei (weer) in Tilburg kwamen wonen, mistten we dat éne lichte ‘grootstedelijke’ koffietentje. Die leuke zaak om af te spreken. Dromen werden besproken en ideeën op tafel gelegd.. En zo raakten we steeds enthousiaster en serieuzer over ons ‘ideale tentje’. Januari 2013 openden we de deuren van Lunchcafé Nieuwland. Een geliefde zaak door velen en waar wij nog steeds elke dag doen waar we blij van worden!

Astrid & Renate